INGREDIËNTEN
- 6 sint-jakobsoesters
- 1 rode biet, gekookt
- 3 sneetjes Ganda Ham
- 1 zoutkoekje, verkruimeld,
- type TUC koekje
- 1 bakje chilli cress
VOOR DE TAPENADE
- 100 g rode bieten, gekookt
- 10 g groene olijven
- 25 g sesampasta
- 1,5 g honing
VOOR DE VINAIGRETTE
- 0,5 dl olijfolie
- 0,5 dl sushi-azijn
- 2,5 cl rodebietensap
- 1,5 g acaciahoning
BEREIDING
- Snijd de sint-jakobsoesters telkens in drie gelijke schijfjes.
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
- Snijd de rode biet in cilinders en daarna in schijfjes ter grootte van de sint-jakobsoesters.
Marineer ze 20 minuten in de vinaigrette. - Mix de ingrediënten voor de tapenade glad in de blender en doe in een spuitzak.
PRESENTATIE
- Maak een ring van de sint-jakobsoesters en de schijfjes rode biet.
- Schik de reepjes Ganda Ham erop en spuit er toefjes rodebietentapenade rond. Werk af met de crumble van zoutkoekjes en enkele takjes chilli cress.
- Serveer er de vinaigrette bij en werk af met een lepeltje vinaigrette net voor het opdienen.