INGREDIËNTEN
- 6 sneetjes Ganda Ham
- 75 g quinoa
- Boerenkool
- 1 avocado
- 2 lente-uitjes
- 3 el tahini
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el sojasaus
- 1 limoen
- 1 el curry poeder
- Olijfolie
- Peper & zout
BEREIDING
- Haal de bladeren van de dikke nerf en scheur in de gewenste grootte. Spoel ze en maak ze droog.
- Breng water aan de kook, voeg zout toe en kook de quinoa voor 10 min. Laat vervolgens afkoelen op een bakplaat voorzien van bakpapier.
- Maak een vinaigrette met 3 eetlepels tahini, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel soja saus en het sap van een halve limoen. Meng dit en voeg eventueel wat water toe. Proef en kruid bij met peper en zout.
- Meng de vinaigrette met je handen door de boerenkool.
- Verwarm de oven voor op 210 °C (hete lucht & grill). Kruid de quinoa met curry, peper en zout. Voeg olijfolie toe en bak vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven van 210 °C. Laat vervolgens afkoelen. Snijd een avocado in blokjes en lente uitjes in ringetjes en voeg deze toe aan de salade. Werk af met Ganda Ham en de crispy quinoa. Serveer met extra dressing en limoen.