INGREDIËNTEN
- 8 sneetjes Ganda Ham
- 8 dl groente-tomatenbouillon (groentebouillon afgewerkt met passata van tomaat – 6 dl bouillon en 2 dl passata)
- 1 dl droge witte wijn
- 1 banaansjalot, gepeld
- 50 g boter
- 250 g risottorijst (ronde korrel zoals arborio)
- 100 g geraspte mozzarella
- Zwarte peper uit de molen
- 1 bolletje buffel mozzarella
- Zwarte en groene Kalamata olijven
- Verse tijmblaadjes
- Gemalen venkelzaadjes
- 1 bakje cress
BEREIDING
- Maak de risotto: Verwarm de bouillon met de witte wijn. Hak de sjalot fijn.
- Stoof de sjalot in een koekenpan aan in de boter en strooi er de risottorijst bij. Laat glazig aanstoven. Bevochtig telkens met een lepel bouillon en laat deze zacht inkoken. Roer af en toe door. Zet het vuur niet te hevig zodat de rijst niet aanbakt. Herhaal tot de bouillon is opgenomen en de rijst smeuïg is. Doe de test met een korrel: heeft de korrel vanbinnen een zacht krokant puntje, dan is de rijst gaar. Neem van het vuur en werk af met de kaas en boter.
- Breng extra op smaak met wat zwarte peper uit de molen.
- Rol en snijd de Ganda Ham in rolletjes, pluk de mozzarella in kleine stukjes.
- Snijd de olijven in schijfjes. Serveer de risotto en werk af met de verschillende garnituren.