INGREDIËNTEN
- 2 – 3 sneetjes Ganda Ham
- 500 g asperges (Belorta)
- 1 burrata
- 1 citroen
- Oud (stok-)brood
- Klontje boter
- Olijfolie
- Tijm
- Piment d’espelette
- Peper
- Flakey zout
BEREIDING
- Breng water aan de kook en voeg zout toe.
- Snijd de onderkant van de asperges. Schil de asperges voor ongeveer 2/3, laat het topje ongeschild. Kook de asperges voor minstens 5 minuten (langer voor dikke asperges). Doorprik ze met een vork om te zien of ze bijtgaar zijn. Schep de asperges uit het kookwater en laat ze uitlekken.
- Breek het brood in kleine stukken. Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur voor de pangrattato. Bak de stukjes brood tot lichtjes gebruind. Kruid met tijm, peper en flakey zout. Laat eventueel rusten op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
- Dresseer per persoon een bordje met enkele asperges. Knip de burrata tot die helemaal lopend is. Lepel dit op de asperges.
- Voeg Ganda Ham toe en werk af met de pangrattato, zeste van citroen, peterselie, piment d’espelette, flakey zout, peper en olijfolie.