INGREDIËNTEN
- 12 pastaschelpen
- 6 sneetjes Ganda Ham
- 1 dl room
- 200-250g ricotta
- 1 zoete aardappel
- oregano
- peterselie
- Peper & zout
- basilicum
- 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
- Parmezaanse kaas (voor afwerking)
- Blauwe kaas (voor afwerking)
- Rucola (voor afwerking)
- Olijfolie
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta voor 3 minuten minder dan de gaar tijd. Snijd een zoete aardappel in kleine blokjes. Kook deze in een pot met water tot ze makkelijk te doorprikken zijn met een vork. Giet ze af en meng met een mixer met de room. Mix tot je een homogeen mengsel krijgt. Kruid bij met peper en zout.
- Snijd de peterselie en basilicum fijn. Meng de ricotta met fijngesneden een aangebakken Ganda Ham. Voeg oregano toe en kruid bij met peper.
- Giet de zoete aardappel saus in een ovenschotel. Vul de schelpen met het ricotta mengsel en plaats ze ook in de ovenschaal. Doe wat geraspte parmezaan over de pasta en laat dit voor 10 min gratineren in de oven.
- Werk af met extra Ganda Ham, blauwe kaas en rucola.