INGREDIËNTEN
- 6 sneetjes Ganda Ham
- Risotto rijst
- Sjalot
- Witte wijn
- Groente bouillon
- Parmezaan
- Bloem
- Paneermeel
- Basilicum
- Mozzarella
- Zongedroogde tomaten
- Peper en zout
BEREIDING
- Maak een risotto. Stoof een gesneden sjalot in een pot met olijfolie. Voeg de rijst toe en meng dit. Voeg vervolgens een glas witte wijn toe en laat dit uitkoken.
- Verwarm de groentenbouillon en voeg mondjesmaat toe aan de rijst. Voeg pas extra bouillon toe wanneer de rijst alle bouillon geabsorbeerd heeft. Proef tussendoor om na te gaan of de rijst al gaar is. Voeg geraspte parmezaan, peper en zout toe wanneer de risotto klaar is. Laat deze helemaal afkoelen (liefst en dag op voorhand maken).
- Snijd de mozzarella, Ganda Ham, zongedroogde tomaten en basilicum zeer fijn en meng dit met een vork. Laat dit ook afkoelen. Hoe beter dit samenhangt hoe gemakkelijk het zal zijn om de arancini te vullen.
- Maak van de afgekoelde rijst en dikker mengsel door er bloem, paneermeel en extra parmezaan aan toe te voegen eens het gekoeld is.
- Neem wat risotto in de hand en plet dit in de handpalm (dikte ongeveer 1,5 cm). Neem wat vulling en leg deze in het midden. Kneed de risotto rond de vulling en neem eventueel nog extra risotto om de bovenkant af te dekken
- Rol de risotto ballen in paneermeel en leg ze klaar om te frituren. Bak de arancini in zonnebloem olie (in een pan of frituur) tot ze goudbruin zijn. Doe dit op een temperatuur die niet te hoog is zodat de vulling ook genoeg tijd krijgt om te smelten. De arancini kunnen ook in de airfryer gebakken worden.
- Serveer dit met extra crispy Ganda Ham. Bak hiervoor de Ganda Ham aan 180 °C tot hij krokant is. Geef eventueel nog wat extra tomatensaus bij de arancini en maak een courgette pasta als side dish.